Santoral

1/1/2019

Solemnitat de la Mare de Déu Octava de Nadal

¬ęEl Fill neix del llinatge d'Abraham, tal com va dir l'Ap√≤stol, per aix√≤ calia que es fes en tot semblant als germans i assum√≠s un cos com el nostre. I aquesta √©s la funci√≥ de Maria: donar-li un cos que pugui oferir per nosaltres com a propi d'ell. L'Escriptura recorda tamb√© el part i diu: ¬ďElla embolcall√† el seu fill¬Ē; els pits de Maria van ser proclamats sortosos, perqu√® havien alletat Crist, i per l'infant fou ofert un sacrifici, ja que era el primog√®nit de la seva mare. Tamb√© l'arc√†ngel Gabriel va donar-li sense el m√©s petit dubte la bona nova quan li va dir no simplement ¬ďel qui naixer√† en tu¬Ē, no fos que alg√ļ es cregu√©s que li havien aportat el cos des de fora, sin√≥ de tu, perqu√® tothom tingu√©s la fe que Crist f√≠sicament havia nascut d'ella.
¬ĽI la cosa fou aix√≠ perqu√® el Fill, tot prenent plenament la nostra naturalesa i oferint-la en sacrifici, ens despull√©s de l'home vell, i tot vestint-nos amb coses seves fes que l'Ap√≤stol pogu√©s dir: ¬ďAix√≤ que es consumeix s'ha de revestir d'all√≤ que ja no es pot consumir, i aquesta exist√®ncia mortal s'ha de revestir d'una que √©s immortal.¬Ē [¬Ö] Segons les Escriptures divines, el cos del Senyor ―cos nascut de Maria― fou veritablement hum√†, perqu√® era com el nostre: Maria era germana nostra, perqu√® tots som fills d'Adam.¬Ľ (De les cartes de sant Atanasi, bisbe)

Sant Fulgenci Bisbe

Va abraçar la vida monàstica (s. VI) i va ser escollit per a la seu episcopal de Ruspe (avui Alfac, Tunísia). Per la seva fe en la divinitat del Crist el van exiliar a Sardenya, on va fundar un monestir a Càller.

Start typing and press Enter to search