Santoral

3/2/2019

Sant Blai Bisbe i màrtir

Bisbe de Sebaste (Armènia), és un supòsit màrtir de la persecució de Licini (316). El seu culte s'escampa a Occident a partir del segle XI i té una gran popularitat.

Sant Anscari o Òscar Bisbe

Va n√©ixer a Picardia (c. 801-854) i va ser l'ap√≤stol dels escandinaus. Es va educar a Corbie, un monestir benedict√≠, i va ensenyar a Corvey, a Westfalia. En aquest temps, Llu√≠s I el Pius tenia una alian√ßa amb Harald de Dinamarca en una disputa din√†stica a condici√≥ que Harald i el seu pa√≠s es convertissin al cristianisme. Quan Llu√≠s va buscar un missioner, l'arquebisbe Ebbo de Rheims i l'abat Wala de Corvey van recomanar-li Anscari. La seva missi√≥ va comen√ßar al voltant del 826 a Schleswig i va acabar l'any seg√ľent amb la derrota de Harald. M√©s tard, Bjorn de Su√®cia va permetre a Anscari predicar en el seu pa√≠s, i va establir a Bj√∂rnsk√∂ la primera esgl√©sia d'Escandin√†via. Llu√≠s va nomenar Anscari primer bisbe d'Hamburg el 831, i l'any seg√ľent Gregori IV el va nomenar llegat papal davant els escandinaus. La missi√≥ sueca es va esfondrar el 845 quan els v√≠kings van destruir Hamburg. Sant Anscari va ser nomenat arquebisbe de Bremen l'any 851, va renovar el seu treball missioner i va convertir Haarik II de Su√®cia. Va fer tot el que va poder per alleujar les dures condicions del comer√ß v√≠king d'esclaus. Tamb√© va fundar hospitals. Poc despr√©s la seva mort, va ser canonitzat pel papa Nicolau I.

Santa Claudina Thévenet Verge

Claudina (1774-1837) va sofrir amb la seva fam√≠lia les convulsions de la revoluci√≥ francesa i va destacar per la seva dedicaci√≥ als necessitats, especialment les noies √≤rfenes. Animada pel sacerdot Andr√© Coindre, va fundar una associaci√≥ que va esdevenir amb el temps la Congregaci√≥ de Jes√ļs Maria.

Start typing and press Enter to search