Santoral

21/12/2022

Sant Pere Canisi Prevere i doctor de l'Església

Va néixer a Nimega (Güeldres, actualment Holanda) l'any 1521. Va estudiar a Colònia i va ingressar a la Companyia de Jesús. Va ser ordenat prevere l'any 1546. Va treballar en la defensa i afermament de la fe catòlica, durant molts anys, a Alemanya, on havia estat enviat. A més de la predicació, va escriure i publicar moltes obres, la més famosa de les quals és el seu Catecisme. Va morir l'any 1597 a Friburg (Suïssa).

Sant Honorat Bisbe

Bisbe de Tolosa (s. III). Nascut a Navarra, segons la llegenda va ser enviat per sant Sadurní a tenir cura de la cristiandat naixent de Pamplona; però, havent arribat a oïdes dels tolosans els èxits de la seva predicació, el van cridar per fer-lo bisbe.

Sant Pau de Latre

Anacoreta al cim de la muntanya Latre, a Bitínia, on el seu prestigi era tan gran, que d'arreu anaven a posar-se sota la seva direcció i a consultar-li problemes. Entre els seus corresponsals hi havia els més alts personatges de l'imperi bizantí, bisbes, governadors i generals, començant per l'emperador Constantí Porfirogeneta (956).