Santoral

20/4/2022

Santa Agnès de Montepulciano Verge

Va néixer, segons sembla, el 1274. Als nou anys vesteix l'escapulari de les monges d'un convent de Montepulciano, anomenades "del sac". Sis anys més tard, amb la seva mestra en la vida conventual, Margarida, funden un monestir a Proceno, al costat d'Orvieto, a 22 milles de Montepulciano, Al poc temps de la fundació, la maduresa dels seus quinze anys mouen al bisbe de qui depenia el monestir a nomenar-la abadessa.
Feia els seus trenta-un anys i, buscant una regla de santedat per al monestir que anava a implantar al cim del Poliziano (d'on ve el nom de Montepulciano de la ciutat) damunt les cases de mal viure que la poblaven, va sentir una crida divina a seguir les empremtes i el magisteri de sant Domènec.
Aixeca, amb el suport dels seus conciutadans i familiars, el monestir, que posa sota la tutela espiritual dels pares dominics. Per tal d'enfortir la delicada salut d'Agnès, les seves filles la forcen a anar a uns banys termals. Poc després retorna al monestir per lliurar la seva ànima a Déu, l'any 1317.
La biografia escrita per Ramon de Càpua va estendre la seva fama de santedat i va popularitzar el seu culte d'una manera extraordinària.
Climent VII, el 1532, va permetre el culte solemne i públic a l'església del monestir de